Scheidsrechters

Niemand heeft ooit een scheidsrechter op het erepodium gezien. Een scheidsrechter houdt nooit een beker omhoog en neemt nooit een wisselbokaal mee naar huis. Toch wil een scheidsrechter, net als elke speler, een goede prestatie leveren. Wees er van overtuigd dat elke scheidsrechter zijn/haar best doet om spelsituaties zo goed mogelijk waar te nemen en op basis van die waarneming snel, de naar zijn mening, juiste beslissingen te nemen. Dat daarbij, om welke redenen dan ook, in jouw ogen verkeerde beslissingen worden genomen kan voorkomen. Een scheidsrechter lijkt wat dat betreft exact op een handballer: het is ook een mens!!! Denk daar eens aan tijdens het handballen. Laat commentaar op of misbaar naar een scheidsrechter achterwege en accepteer zijn of haar beslissingen. Het is mede dankzij de man of vrouw in het zwart dat jij je wedstrijdje kunt handballen. Onze vereniging beschikt op dit moment over te weinig scheidsrechters die regelmatig de fluit ter hand nemen en wedstrijden leiden. Zorg in ieder geval dat deze mensen het fluiten leuk blijven vinden door ze met respect te behandelen. Heb je echter het idee dat in jou een veel betere scheidsrechter schuilt, aarzel dan niet en geef je dan op als scheidsrechter. Goede en gemotiveerde scheidsrechters zijn onmisbaar voor de handbalsport. Daarbij geldt dat het NHV maar ook je eigen vereniging zit te springen om scheidsrechters! Een tekort aan scheidsrechters binnen onze vereniging kan leiden tot het niet toelaten van teams in de competitie.

Met sportieve groeten, P.C. Loos

Rooster:

29-10-2017 13:00 uur Monnickendam DS1 WeHaVe DS1 Aangewezen door NHV

12-11-2016 10:00 uur Monnickendam E1 Westfriesland/SEW E4 Mendy de Groot & Caya Schomakers