Hé, erg leuk dat je interesse toont in Handbalvereniging Monnickendam. Wees ervan overtuigd dat, wanneer jij je aanmeldt, wij onze uiterste best zullen doen om te zorgen dat je het leuk zal vinden bij onze vereniging. Hieronder vertellen wij je in het kort wat wij van spelers van onze vereniging verwachten. Om het handballen goed te kunnen leren en spelen willen we graag dat je:

• regelmatig de training(en) bezoekt;
  • als je niet kunt trainen of spelen je bij de train(st)er of coach afbericht;
  • op tijd (= 5 min voor vertrek) aanwezig bent voor het vertrek bij uitwedstrijden;
  • op tijd (= 5 min) aanwezig bent voor het begin van de trainingen;
  • op tijd (= 30 min) aanwezig bent voor het begin van thuiswedstrijden;
  • (afhankelijk van je leeftijd) helpt bij het opzetten/opruimen van het speelveld indien je thuis als eerste of als laatste op het veld speelt;
  • (afhankelijk van je leeftijd) bij eventuele voor-/wedstrijd besprekingen mobiele telefoons uitschakelt;
  • zorgvuldig omgaat met spullen van anderen (teamgenoten/verenigingen);
  • de kleedkamer zowel bij thuis- als uitwedstrijden netjes achterlaat;
  • als je per ongeluk iets van iemand stuk maakt dat netjes zegt en zorgt voor vergoeding daarvan;
  • spelers van de andere partij netjes behandelt. Daarbij passen overtredingen zoals het slaan van of het duwen van resp. trekken aan doorgebroken spelers niet;
  • iedereen positief benadert en dat schelden op elkaar of de tegenstander of een scheidsrechter uit den bozen is;
  • spelers van de andere partij en scheidsrechters zowel voor als na de wedstrijd begroet.

Naast bovenstaande regels zijn er voor het handballen zelf ook regels. Om je die te kunnen laten leren hebben wij een handig boekje waarin de belangrijkste regels staan vermeld. Bij aanmelding wordt dat boekje aan je uitgereikt. Lees dat boekje eens door of laat, als je nog erg jong bent, één van je ouders/verzorgers vertellen wat er zoal in staat. Als je lid wordt van onze vereniging hopen wij dat je ouders, verzorgers, opa’s, oma’s en misschien wel ooms en tantes vaak naar je komen kijken. Dat is erg leuk!! Tot ziens op het handbalveld en……heel veel handbalplezier!! Van ouders/supporters & supporters van de HV Monnickendam wordt verwacht dat zij:

• spelers op een positieve wijze aanmoedigen;Bedenk dat kinderen sporten voor hun plezier en niet voor het uwe!
  • hun kind aanmoedigen volgens de regels te spelen;
  • een kind nooit belachelijk maken en het geen uitbrander geven als het een fout heeft gemaakt of een wedstrijd heeft verloren;
  • bedenken dat kinderen het beste leren door na te doen;Applaudisseer voor goed spel van beide teams!
  • zich niet bemoeien met de coaching van de spelers (daarvoor ís de train(st)er/coach); Onderken de waarde en het belang van vrijwillige train(st)ers/coaches maar ook bestuur- en commissieleden. Zij geven hun tijd en kennis om het sporten/de recreatie van uw kind mogelijk te maken;
  • zich onthouden van grove, beledigende taal richting officials, coaches & trainers;Val een beslissing van de scheidsrechter niet in het openbaar af en trek de integriteit van deze personen niet in twijfel!
  • aanwijzingen van bestuursleden om te stoppen met commentaar of andere ongewenst gedrag opvolgen;
  • alle pogingen om verbaal- en fysiek misbruik tijdens sportactiviteiten te voorkomen ondersteunen!
  • coaches behulpzaam zullen zijn bij het vervoer van hun kind van en naar uitwedstrijden.

Ouders van jeugdleden worden verzocht 1 à 2 keer per zaalseizoen een zaaldienst waar te nemen tijdens de wedstrijd die hun kind speelt. Nadere informatie hierover is op de website te vinden en zal ook via de website verspreid worden. Tot slot geven wij hier de mogelijk om kennis te nemen van de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging, deze zijn in PDF-formaat hier te downloaden. (Statuten, Huishoudelijk reglement)

Bestuur HV Monnickendam

Contributiebedragen per kwartaal: