ARISTOS (A) HS 3 - VTC Monnickendam HS 1

Aristos en VTC Monnickendam houden elkaar in evenwicht

In een wedstrijd die tot het einde toe spannend was hebben Aristos en VTC Monnickendam de punten gedeeld. Het was Aristos die in het begin iets beter aan de wedstrijd begon en een 4-1 voorsprong wist te nemen. VTC Monnickendam herpakte zich en wist zich, met nog zo’n 8 minuten spelen tot de rust, terug te knokken tot 9-9. Daarna ontspon zich een wedstrijd tussen 2 ploegen met verschillende stijlen waarbij de een niet onder deed voor de ander. Waar vorige week melding werd gedaan van een schitterend doelpunt van B-junior Johnaton Krind was het deze week de beurt aan Luan Zondervan die als debutant een fraaie actie doeltreffend afrondde. Zo werd de rust bereikt met een 15-15 ruststand. Na de rust eenzelfde speelbeeld waarbij om en om werd gescoord. Nadat VTC Monnickendam eerst op een 18-16 voorsprong kwam was het Aristos dat onnauwkeurigheid in de VTC Monnickendam aanval afstrafte en via een gelijke stand van 19-19 op een kleine voorsprong van 24-22 wist te komen. In een spannende slotfase waar VTC Monnikendam de achterstand inliep en een 27-26 voorsprong nam was het een kwestie van de wedstrijd op balbezit proberen te uitspelen.

In haar drang de wedstrijd definitief in het slot te gooien en het beslissende doelpunt te scoren werd balverlies geleden. Daardoor kreeg Aristos de gelegenheid kreeg om in de laatste aanval toch nog tegen te scoren en daarmee een gelijkspel uit het vuur te slepen. Al met al een domper voor VTC Monnickendam omdat er, door in de slotfase meer met het koppie te spelen, een beter resultaat in had gezeten. De hele wedstrijd overziend was het gelijke spel een terechte uitslag voor 2 ploegen die vanaf het begin tot het einde vol gingen voor de overwinning en elkaar weinig toegaven en het publiek een aantrekkelijke wedstrijd voorschotelden.

Begeleider HS 1 VTC Monnickendam

Email:piet.loos@ziggo.nl