Mat spelend VTC Monnickendam komt te kort tegen KRAS Volendam

VTC Monnickendam HS 1 – Volendam HS 4       16-18

VTC Monnickendam speelde tegen VTC Volendam vooral aanvallend een matte partij. Omdat het verdedigend redelijk stond bleef de schade beperkt maar vooral in de 2e helft was het KRAS Volendam dat het wedstrijdbeeld bepaalde. In de 1ste helft gingen beide partijen redelijk gelijk op. Het was KRAS Volendam dat geconcentreerd aan de wedstrijd begon en voordat VTC Monnickendam er erg in had een 0-3 voorsprong wist te nemen. Pas toen was het de combiploeg die in de gaten kreeg dat de wedstrijd al begonnen was. De schroom werd afgelegd en een aantal maal werd het doel van KRAS Volendam gevonden en de achterstand weggewerkt. In die fase van de wedstrijd was het VTC Monnickendam dat een kleine voorsprong van 7-5 wist te nemen maar die voorsprong niet vast kon houden tot de rust. Het was KRAS Volendam dat zich herpakte en de ruststand uiteindelijk bepaalde op 7-9. Na de rust was het weer KRAS Volendam dat beter uit de startblokken kwam en uiteindelijk een beslissend gaatje wist te slaan die de ploeg niet meer uit handen gaf. Hoewel de wedstrijd, qua stand, tot vlak voor het einde met een stand van 15-17 nog niet beslist was kwam KRAS Volendam niet echt meer in gevaar. Het aanvallende spel van de thuisclub was daarvoor te mat en niet overtuigend genoeg. Uiteindelijk was het KRAS Volendam dat met een 16-18 overwinning richting Volendam kon gaan.

Begeleider HS 1 VTC Monnickendam