VTC Monnickendam en US houden elkaar in evenwicht

VTC Monnickendam HS 1  -  US HS 2   18-18

VTC Monnickendam heeft er met US weer een spannende pot van gemaakt. Nadat VTC Monnickendam snel uit de startblokken kwam en een 3-0 voorsprong nam was het US dat vat kreeg op de wedstrijd en de opgelopen achterstand langzaam maar zeker goedmaakte. Toen US op 5-5 kwam ging het tot 6-6 gelijk op waarna US via 6-7 en 6-8 een kleine voorsprong nam. VTC Monnickendam haakte aan waardoor de ploeg vlak voor de rust weer op 8-8 kwam. Het was US dat uiteindelijk de ruststand op 8-9 bepaalde.

Na de rust een speelbeeld waarbij de ploegen elkaar weinig ontliepen.  In aanvallend opzicht liep het bij beide teams niet optimaal waardoor de doelpunten vrij schaars werden. Na ca. 20 minuten spelen in de 2e helft keek VTC Monnickendam tegen een 13-15 achterstand aan. Een achterstand die de ploeg mede door het niet overtuigende aanvalsspel niet meer te boven leek komen. Toen de ploeg, net als een week geleden, met nog een paar minuten te spelen tegen een achterstand van 3 doelpunten aankeek leek de strijd gestreden en US aan de goede kant van de score te zitten. Maar net als een week geleden richtte VTC Monnickendam zich op en wist zowaar op 17-17 te komen. Het pleit leek definitief beslecht toen US, met iets meer dan 1 minuut te spelen een strafworp meekreeg en die ook benutte waardoor de stand op 17-18 kwam in het voordeel van de Amsterdammers. In de rug gesteund dat een 3 doelpunten achterstand in de voorgaande minuten werd goed gemaakt en in de wetenschap dat er nog 1 kans zou komen hield VTC Monnickendam het hoofd koel. Via een goed uitgespeelde laatste aanval werd de stand op 18-18 gebracht. Het werd nog even billen knijpen toen US bij het laatste fluitsignaal nog een vrije worp meekreeg. Maar het was het verdedigingsblok, met aan het hoofd Gerco Loos, dat het schot wist te blokken waardoor de wedstrijd eindigde in een zwaar bevochten 18-18 stand.