Wederom overwinning VTC Monnickendam

Na de overwinning vorige week tegen Blokker moest vandaag aangetreden worden tegen het laaggeplaatste Commandeur/VVW. Met wat personele problemen, waardoor 1 van de keepers als speler moest fungeren en met good old Jan Teunisse werd de reis naar Wervershoof aangevangen. VTC Monnickendam begon goed aan de wedstrijd en kwam, mede door een aantal goede reddingen van Gerard Boerlage die naar weken van blessureleed ook zijn rentree maakte, al snel op een 0-2 voorsprong. Toen stagneerde de aanval enigszins waardoor Commandeur/VVW langszij kon komen en na de 2-2 zelfs een 4-2 voorsprong wist te nemen. Ook bij de gastheren kwam de klad er in aanvallend in waardoor aan beide kanten de nodige kansen werd gemist. Het was VTC Monnickendam dat de draad van de 1ste minuten weer oppakte en na zo'n 8 minuten droog gestaan te hebben het net weer wist te vinden. Uiteindelijk werden voor de rust een aantal aanvallen doeltreffend afgerond waardoor de kleedkamer toch nog met een 7-9 voorsprong kon worden opgezocht. Na de rust nam VTC Monnickendam, waar Johan Verkooijen noodgedwongen door een blessure aan de kant moest blijven, het initiatief en bouwde de krappe voorsprong langzaam maar zeker uit tot een gewenst gaatje. Daarbij liet Olaf Boon zich zeker niet onbetuigd. Als cirkelspeler liet hij zien dat hij niet alleen ballen tegen kan houden maar in zijn rol nieuwe rol ook nog doelpunten kan maken. In totaal wist hij als debutant cirkelspeler er 3! te maken. Na 20 minuten in de 2e helft was de voorsprong uitgebouwd naar een 11-17 voorsprong en kwam de overwinning eigenlijk niet meer in gevaar. Uiteindelijk kon een zege van 15-22 worden bijgeschreven waardoor de ploeg op een keurige 3e plaats staat. Al met al een nuttige overwinning waarbij conditioneel het een en ander van de spelers werd gevraagd. Topscoorders: Gerco Loos, Leon Lof (100% score uit de toegekende strafworpen) Jan Teunisse en jawel....... Olaf Boon! Volgende week wacht Aristos, een zware tegenstander waartegen in de uitwedstrijd gelijk werd gespeeld. Hopelijk kunnen we dan wel beschikken over 1 à 2 wisselspelers.

Begeleider HS 1 VTC Monnickendam