Skip to main content

Alle kinderen moeten kunnen sporten

Alle kinderen moeten kunnen sporten.

 

Het nieuwe sportseizoen is al een tijdje begonnen. Veel kinderen proberen nu een nieuwe sportactiviteit uit, maken vriendjes en ontwikkelen zich op deze manier spelenderwijs. Helaas zijn er veel kinderen voor wie dit vanwege de financiële thuissituatie niet is weggelegd. Voor hen is het Jeugdsportfonds (en het Jeugdcultuurfonds) in Waterland actief. De fondsen betalen de contributie en waar nodig de attributen voor kinderen en jongeren uit de gemeente Waterland. Deze kinderen worden aangemeld door een intermediair. Dit is een professional die de gezinssituatie van het kind kent. Dit kan dus iemand van de school zijn, de jongerenwerker, jeugdhulpverlener, maatschappelijk werkers of de consulenten van de sociale dienst.

 

Heeft u niet genoeg financiële middelen om uw kind(eren) te kunnen laten sporten? Dan komt uw kind wellicht in aanmerking om via het Jeugdsportfonds te sporten. Kijk voor de voorwaarden op www.jeugdsportfonds.nl/noord-holland.

 

Voor het doen van een aanvraag, kunt u terecht bij een professional die uw gezin goed kent. “Op deze manier helpen we jaarlijks veel kinderen in andere gemeenten. We zijn blij dat wij ook kinderen in de gemeente Waterland kunnen helpen”, vertelt coördinator Arianne Niks van beide fondsen. “En dat is belangrijk, want een kind verdient het om te kunnen sporten en culturele activiteiten te doen met vriendjes en vriendinnetjes. Op die manier ontwikkelt het zich op sociaal vlak en natuurlijk ook fysiek. Echter weten we dat er veel kinderen zijn die onze hulp nodig hebben, maar ons nog niet hebben gevonden.”

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het fonds. Ook staan de medewerkers u graag telefonisch te woord of u kunt een e-mail sturen.

 

 

Jeugdsportfonds

www.jeugdsportfonds.nl/noordholland

06-20074161

noord-holland@jeugdsportfonds.nl

Website gebouwd met TYPO3 bij ViBiS.